7.3.05

& toen was er nog dit

Effie wat naarstig gewerkt aan het opstarten van de Neue Kathedrale des erotisches Elends en ik kan me het misschien louter hypothetische geval voorstellen dat een lezer-taalgenoot zich wat verwaarloosd voelt bij al dat 'net art', internationaal en vooral engelstalig gedoe.

Dat is het inderdaad: een gedoe.

Ook al omdat het behoorlijk wat daden inpliceert die je stelt als schrijver. In vroegere experimenten (zie het Archief van Nederlandstalige literatuur @ViLT suggereerde ik al dat experimenteren met e-literatuur een vorm van overspel was. Hier resulteert het zelfs in een vorm van ontrouw aan de eigen taal.

Je zou het allemaal simpelweg van de hand kunnen doen met een redenering in de trant van: 'nou allemaal héél aardig al die mooie prentjes en spelletjes en goocheltruukjes, maar die jongen schrijft gewoon niet goed genoeg en komt nergens aan de bak in de Nederlandsche letteren dus gooit ie het maar met veel poeha over de internationale boeg en dobbert in z'n omgekieperde kathedraaltje zelfgenoegzaam mee in de maalstroom van die opgeblazen internationale net art scene'. Net (niet) goed (genoeg).

Veel antwoord zou ik op zo'n stelling niet hebben. 'k zou niet weten of ik goed genoeg schrijf om aan die bak te komen, ik heb het nooit geprobeerd want ik heb nooit erg veel zin gehad om met mijn elitair gewauwel een vierkante meter te gaan veroveren onder de schijnwerpers van een honderdkoppig lezerspubliek dat eigenlijk niet echt leest maar in soortgelijke producten soortgelijke sporen zoekt van de soortgelijke dingen die ze zelf maken. En dat is voor geen iota slecht bedoeld, want ik heb ontieglijk veel respect voor mensen die dat wel doen en voor elk van die honderd knappe koppen die stuk voor stuk tien keer rapper kunnen denken dan ik.De waarheid is waarschijnlijk dat ik gewoon te dom ben, te 'loemp' om het op z'n Leuvens te zeggen, om als volbloed intellectueel door het leven te gaan.

Ik ben en blijf maar een arbeiderszoontje dat omhooggevallen de universiteit is binnengetuimeld (en d'r weer uit gebonjourd). En ik kán van alles een beetje: luizig tekenen, armzalig schilderen, slordig programmeren en oubollig designen prutsen met muziek, freewhelen in de filosofie en een beetje behoorlijk gedichtjes schrijven.

Dus doe ik dat maar, en het leuke aan internet is dat ik dan net de aandacht krijg die ik verdien. Nee hoor, De Sleghte verdient geen cent aan dv, never.

07-03-2005, 22:15:22 d